pszichoterapeuta    Dr. Ormay István
                                 pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos
Dr. Ormay István
vagyok, a Konzultáció Műhely alapítója és szakmai vezetője, ahol pszichiáter és pszichoterapeuta szakorvosként is dolgozom. 1975 óta foglalkozom betegekkel, kezdetben segédápolóként, majd sokáig kórházi orvosként előbb belgyógyász, később pszichiáter munkakörben. 1996 óta folytatok magángyakorlatot, és 2000-től a magánrendelésem lett a fő munkahelyem. Aktív-analitikus és kognitív-viselkedésterápiás szakpszichoterapeuta végzettségeimen kívül egyéb módszerekben is képeztem magam, hogy minél több irányú segítséget nyújthassak a hozzám fodulóknak.

Szemléletmódomban eklektikus vagyok, vagyis az elsajátított különböző módszerek ötvözéséből származó többlet erőt igyekszem hasznosítani. Nem csak a gyógyszeres és a pszichoterápiás kezeléseket kombinálom, hanem együttműködésre törekszem más szemlélettel dolgozó kollégákkal is, akik pl. mozgásterápiával, művészetterápiával, Alexander módszerrel, kineziológiával dolgoznak. Elsősorban egyéni pszichoterápiákat csinálok, de párkapcsolati tanácsadást, szupervíziót is vállalok. Tapasztalataim átadására is egyre több időmet szentelem.

Orvos vagyok, mégis, többségében egészséges emberek fordulnak hozzám. Magam is keresem az egészség megőrzésének a lehetőségeit, így például 2003- óta gyakorlom a Taiji Quan Chen stílusának művészetét, Han Kui Yuan 19-ik generációs nagymester személyes tanítványaként. Az aktív-analitikus szemléletmódomból adódóan a betegséggel élő emberekben is igyekszem mihamarabb megtalálni azt az egészséges "magot", ahol a változás szándéka "lakik", amely a gyógyulásukat hozza majd el nekik. Ez az emberben benne rejlő gyógyító erő azonban önmagában sokszor nem elég a változáshoz. Minden esetben kell hozzá még kíváncsiság, bátorság és állhatatosság is, és gyakran szükség van még egy, a változtatásban tapasztalattal rendelkező társra is. Ez a társ lehet például egy szakszerűen képzett terapeuta.

konzultáció